top of page
animalrescuecanedo

Een pup adopteren

Atualizado: 3 de jul. de 2022

Veel pups zijn in de natuur geboren, en zijn daarna in de shelter terechtgekomen toen ze 6 weken oud waren.



Sommigen met de moeder, die daarna is gesteriliseerd maar het komt helaas ook voor dat de moeder nooit werd gevonden. De pups hebben dan dus wel moedermelk gehad.


Een paar handige tips en weetjes als je hebt besloten een pup te adopteren:


In huis

  • Zindelijkheid: in de meeste gevallen zijn ze nog niet zindelijk en moeten dat nog leren. Een eerste vooruitgang is dat ze hebben geleerd dat ze in de tuin kunnen plassen en poepen. Als ze in een open bench zitten op de koude ondergrond, dan plassen ze niet op die plek. Echter, als je er een handdoek of iets dergelijks inlegt, dan poepen ze zelfs op de handdoek. In een reis- bench blijven ze droog. Als je wilt dat ze gaan plassen; leg een plasmatje neer en besproei dit met trainingsspray voor puppies. Dat wordt zo een aantrekkelijke plek om te plassen. Zet ze in het begin héé vaak buiten, want pups poepen veel meer dan volwassen honden.

  • Tot een half jaar eten ze puppybrokken.

  • Gebleken is, dat ze graag op schoot zitten; beetje aaien en ze vallen dan als een blok in slaap. Een pup slaapt nog 80% van zijn tijd, anders raken ze oververmoeid.

  • Ze hollen graag achter een (piep)balletje aan, maar zolang ze nog in de groei zijn, niet te veel laten hollen.

  • Als de pup eerst bij een gastgezin is verbleven, zijn ze een beetje gewend aan een huiskamer en de t.v., maar een stofzuiger moet rustig geïntroduceerd worden.

  • Op vaste tijden een paar keer per dag kleine beetjes voer geven (wel op de verpakking kijken wat het hondje mag hebben van dat soort voer) In het begin eventueel extra bijvoeren, als ze nog niet goed op gewicht zijn. Dat komt bjjvoorbeeld voor als ze zich makkeljk opzij laten zetten door broertjes of zusjes.

  • Bij teveel voer ineens, raken ze aan de diarree. Aanrader; balletje waar brokjes in kunnen en Kongbal, waar paté of leverworst in kan.

Naar buiten


  • Aan de riem lopen; rustig opbouwen. In het begin blijven ze alleen maar zitten. Belonen als ze gaan lopen….In de tuin oefenen en voorlopig niet in het verkeer, dan kunnen ze in paniek raken.

  • Als ze de 1ste keer de tuin gaan verkennen, niet meteen los laten lopen. Eventueel optillen en de geuren laten ruiken. Ze mogen in de vreemde tuin niet in paniek raken, dan krijg je ze niet meer te pakken. Bovendien moeten ze je eerst goed kennen zodat ze naar je toe komen en niet van je weg lopen.


Bij de dierenarts


  • Afhankelijk van hoe oud ze waren bij aankomst moeten ze nog naar de dierenarts voor een laatste enting. Aan de hand van het paspoort weet de dierenarts welke enting dat moet zijn. Ook laten wegen.

  • Laat bij de dierenarts ook de chip op uw naam registreren.

  • Bij sterilisatie/castratie kunnen ze meteen gecheckt worden op leishmania (dan moeten ze tenminste 9 maanden oud zijn).


Heel veel plezier met uw pup, en als er nog vragen zijn, kunt u altijd bellen of mailen. Zie onder Contact.

Met dank aan Annelies van der Horst voor de eerste versie, gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen


155 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Comentarios


bottom of page