Er zijn zo veel vormen van vrijwilligerswerk. De meest makkelijke is misschien nog wel die van vluchtbegeleider. Het kán eenmalig (hoewel wij een gat in de lucht springen als je vaker een dier mee wilt nemen) en het kost alles bij elkaar misschien een half uur van je tijd.
Hoe gaat het precies in z'n werk?
1. Wil je een reeds geadopteerd dier naar z'n nieuwe thuis brengen en vlieg je van Porto naar Nederland (niet met Ryanair, want die laat geen dieren toe), stuur ons dan een mail met de datum van je vlucht, vluchtnummer, boekings- of reserveringsnummer en je contactgegevens.
2. Wij zorgen voor de gehele administratie. Dat wil zeggen, wij zorgen dat het dier op jouw ticket komt te staan en de extra kosten worden door de stichting betaald. Voor jou en je vlucht verandert er niks.
3. Vóór jouw terugvlucht naar Nederland, nemen wij contact met je op en spreken 2,5 uur vóór vertrek af in de vertrekhal van de luchthaven in Porto. Een vrijwilliger van de stichting zal jou begeleiden met het inchecken van jou, samen met het dier. De vrijwilliger zal bij jou blijven tot het dier door de douane gaat.
4. Na het inchecken ga je samen met de vrijwilliger naar de douane (vlak bij de incheckbalie, dus je hoeft niet naar een ander gebouw - alles is op loopafstand). Daar wordt het dier gewogen en alle papieren nogmaals nagekeken. Daarna wordt het dier van jou overgenomen en kun jij zelf door de douane en jouw reis tot aan Nederland gewoon voortzetten.
5. In Nederland aangekomen, verlaat je het vliegtuig en wacht je eventueel op je koffers zoals gewoonlijk. Het dier zal via de bagage-band 'Bijzondere bagage' afgegeven worden (waar ook babywagens, surfborden of muziekinstrumenten bijvoorbeeld worden afgeleverd). Meestal gebeurt dit persoonlijk, dus wordt het dier naar je toe gereden op een bagage-kar.
6. Nu hoef je alleen nog maar de aankomsthal in te rijden, waar een vrijwilliger van de stichting het dier van je zal overnemen. Meestal zal de nieuwe familie er ook bij zijn. Zodra de hond in goede handen is, kun jij je thuisreis weer vervolgen.
Hoewel het een beetje van de drukte op de luchthaven af zal hangen, zal een dier met je mee laten reizen gemiddeld één uur van je reistijd vragen. Heb je haast of ben je een ongeduldige reiziger, raden we het af. Hoewel je het dier niet uit z'n reis-bench hoeft te halen (en we dat ook sterk afraden), is deze reis voor het dier best heel spannend. Hoewel het dier jou niet kent, voelen ze je wel goed aan en is het dus heel fijn als jij hem de rust kan geven die het zo nodig heeft. Denk jij wel een fijne reisgenoot te kunnen zijn, dan maak jij een dier én een familie heel erg gelukkig met relatief heel weinig moeite.
Vind je dit artikel nuttig? Delen = lief
Comments